Legater

Zonta støtter unge kvinder på vej. Det kan være unge kvinder, der er aktive i frivilligt arbejde.

 

I 2014 søgte to unge kvinder Nimco Ashkir og Rikke Melgaard Kristiansen fra Hasseris Gymnasium – Nimco fra den danske del og Rikke fra den internationale del om at få YWPA legatet. Læs mere om legatet på – link til beskrivelsen på areas side

Desværre fik de ikke distriktslegatet, men vi valgte i klubben at give dem et lokalt legat. Begge piger gik i 3g. Nimco er engageret i DFUNK – Dansk Flygtningehjælps Ungenetværk – og arbejdede på Brovst Asylcenter, hvor hun var med til at arrangere forskellige fritidsaktiviteter for beboerne. Rikke har bl.a. sammen med en veninde lavet en diskussionsblog for unge kvinder, ligesom hun var engageret som mentor for andre elever.

 

I 2015 havde Mathilde Wiedemann søgt et Jane M. Klausmann legat – se mere link til beskrivelse på areas side. Da konkurrencen var hård, fik Mathilde desværre ikke det internationale legat, men vi valgte at give hende et lokalt legat.

Mathilde er bachelor i International Virksomhedskommunikation og Engelsk på Aalborg Universitet. Hun har derudover arbejdet i Ungdommens Rødekors, som tutor i Lektier Online, og er aktiv i Rotoract.

 
I 2016 valgte Aalborg Zontaklub at tildele den lokale JMK-ansøger Sofie Hedemann Vermehren et legat på 1000 kr. Sofie er lige nu på studieophold i Australien.