Set og Sket 2019

D. 13-12-19.

Bydelsmødrene Løvvangen modtager deres uddannelsesbevis, samt en donation på 20.000 kr. fra Aalborg Zontaklub.

 

Julefest d. 3-12-19.

En dejlig aften, der blev indledt med bobler i anledning af et medlems 50 års fødselsdag samt medlemsoptagelse af Lena Thomsen. Resten af aftenen god stemning og snak ved bordene med pakkeleg, dejlig mad og vin.

 

Jubilæumsfest på Svalegården d. 7-11-19 fra kl. 18.30.

En festlig Jubilæumsfest med lækker mad og vine og kaffe med avec og gaver til alle. Undervejs festtaler af vores formand Elsemette Cassøe og af tidligere formand  Elisabeth Svendsen. Flere fællessange og en overraskende optræden af et medlem fra Zonta Silkeborg og af bakkesangerinde Elsebeth fra vores egen klub. I festen deltog 22 ud af  25 medlemmer samt 6 tidligere formænd for Zonta.

Jubilæumsreception på Svalegården d. 7-11-19 kl. 17-18.

20 festklædte Zontians og 6 tidligere Zonta formænd, 3 legatmodtagere og bestyrelsesformand for Gudrun og Palle Mørchs fond var til stede ved receptionen. Festlighederne startede med bobler og snacks og velkomsttale ved formand Elsemette Cassøe.

Derefter var der legatuddeling ved Karin Olsen. Følgende modtog et legat:

Mikaella Ty Ngong, gymnasieelev på Katedralskolen, modtog 4.000 kr. for sin indsats for at få flere kvinder til at uddanne sig inden for naturvidenskab og teknologi.

Dorte Melgaard Kristiansen, ergoterapeut, master i rehabilitering og Ph.D. modtog 8.000 kr. til forskningsprojektet “Livskvalitet og seksualitet hos kvinder med  Lichen Sclerosus”

Anna Christine Schirrer, Ph.D, studerende i kulturel antropologi ved Institute for the Study of Human Rights, Columbia University, New York modtog 10.000 kr. i kategorien: Kvinder, der driver forskning indenfor et område, der er til gavn for kvinder. Anna forsker i international ret og betydningen af FN`s menneskerettighedsarbejde.

Formanden omtalte  derefter donationerne i anledningen af Zonta Internationals 100 års jubilæum:

30.000 kr. til Zonta Internationals projekt “Stop børneægteskaber”

20.000 kr. til Bydelsmødrene i Aalborg. Disse overrækkes ved et lokalt arrangement d. 19-11.

 

Arrangement med forfatteren Sara Omar d. 24-9-19.

En total udsolgt aften med forfatteren Sara Omar i samarbejde med Folkekirkens Hus. Formålet var i anledning af Zonta Internationals 100 års jubilæum at indsamle midler til de to projekter: Bydelsmødre i Aalborg og Stop børneægteskaber. Journalist og forfatter Charlotte Rørth var moderator.

 

Distrikts- og Landsmøde d. 12-9 til d. 15-9-19.

Der deltog 7 friske kvinder fra Aalborg. Her på vej til Rådhuspandekagerne. I alt 200 deltagere fra Island, Norge, Lithauen og Danmark mødtes og arbejdede for Zontas mål.

 

Medlemsmøde d. 4-9-19.

Lise Andersen fortalte om sit arbejde som sundhedsplejerske i Yemen, Thailand og Uganda.

Medlemsoptagelse af Jeanne Strunck.

 

Sommermøde d. 6-6-19.

Medlemsoptagelse af Mette  Villadsen. Tapas og Vin i Gittes Galleri. Foredrag om Street-Art.

                          

 

Besøg i Aalborg Lufthavn d. 4-4-19.

“De gule veste” på et spændende besøg i Aalborg Lufthavn.

 

Medlemsmøde d. 3-1-19.

Optagelse af nyt medlem Henrietta Havkrog.