Nikoline tildeles International pris

Ung Aalborg-kvinde får international Zonta-award

Nikoline Linnemann Prehn, som lige er blevet student fra Aalborg Katedralskole kan pynte studenterhuen med endnu en fjer.

Zonta International har tildelt hende et legat, Young Women in Public Affairs, som tildeles unge kvinder i alderen 16-19, der viser et engagement i samfundsforhold og lederskab indenfor politik eller organisationer.

Legatet uddeles en gang om året, hvor zonta-klubber fra 62 lande indstiller kandidater til at modtage legatet. Zonta International udvælger så de 10 bedste, hvoraf Nikoline Prehn er den ene. Legatet består af 4000kr fra Aalborg Zontaklub, 5000kr fra Zonta Danmark og 6500USD fra Zonta International.

Formand for Aalborg Zontaklub, Elsemette Cassøe, udtaler: Vi ønsker Nikoline til lykke med legatet, og vi er stolte over, at vores nordjyske kandidat gik hele vejen og blev valgt som en af de ti bedste af alle kandidaterne fra hele verden.

Zonta er en NGO-organisation, der støtter kvinder lokalt, nationalt og internationalt.

Læs mere om Nikoline nedenfor og læs mere om legatet på aalborg.zonta.dk/legater

Yderligere oplysninger får hos Karin Olesen, e-mail: ol@katedralskolen.dk

 

 

En kort beskrivelse af Nikoline Linnemann Prehn

Nikoline er netop blevet student fra Aalborg Katedralskole. Her har Nikoline været elevrådsformand, og udført et stort arbejde internt på skolen, men også eksternt i bl.a. DGS og ungdomspolitisk. Hun har arbejdet for bedre kønsfordeling i elevrådet, og har medvirket til at seksuel chikane/overgreb er kommet på dagsordenen

Hun har desuden medvirket til at Aalborg Katedralskolen er blevet godkendt som Unesco Verdensmålsskole, hvilket gør at skolen forpligter sig til at arbejde med medborgerskab og bæredygtig udvikling.

Hun har en stor interesse i at arbejde for et bedre klima, men også i at formidle andre landes og andre kulturers udfordringer til danske unge, hvilket hun finder inspiration til ved at besøge lande som Nepal, Kenya, Uganda, Tyrkiet og tale med den lokale befolkning.

En anden af hendes store passion at arbejde for ligestilling mellem kønnene, på alle niveauer.

Nikoline ønsker at videreuddanne sig indenfor politik på et af universiteterne i Danmark. Hun er meget interesseret i politik, og overvejer at gøre politisk karriere i Danmark eller om muligt arbejde i FN eller en stor NGO.

Vi ønsker hende held og lykke

Vi kan henvise til indlæg skrevet af Nikoline:

https://www.information.dk/nikoline-linnemann-prehn

https://www.tv2nord.dk/nordjylland/nikoline-prehn-om-sin-minister-fars-kostraad-det-er-et-skridt-i-den-rigtige-retning

https://jyllands-posten.dk/debat/breve/ECE10449810/ungdommens-stress-er-i-voksnes-ansvar/

Zonta Aalborg