Stemningsbilleder fra medlemsmøder

 

 

 

 

 

 

 

 

Set og sket

Donation til Krisecenter for Kvinder, Aalborg

Anne-Lise, Ina, Elsemette og Karin besøgte mandag d. 17. januar 2022 Krisecenter for Kvinder, Saxogade, Aalborg.

Vi mødtes med leder Niels-Jacob Ulstrup for at overrække Aalborg Zontaklubs donation på 40000 kr.

Niels Jacob Ulstrup oplyste: “Donationen vil blive anvendt til at forny vores rammer i den mere rekreative del af vores tilbud, hvor særligt Fællesrum/TV-Stuen trænger til en kærlig hånd.

Den bærer meget præg af, at vi tidligere har fået doneret møbler og udstyr forskellige steder fra. Dermed fremstår den noget usammenhængende og lidt trist i sit udtryk, hvilket vi meget gerne vil have lavet om på. Fællesstuen skal fremstå moderne og imødekommende og inviterer til at man kan slappe af og hygge sig i rummet. Så det er i korte træk der vi vil lægge ressourcerne.”

Vi fik desuden en god og instruktiv snak med lederen Niels-Jacob Ulstrup om krisecentret og det arbejde de gør.

 

Medlemsmøde 4. oktober 2021

Mødet startede kl. 18 med velkomst ved Elsebeth med dejlig saft og kanapéer, som hun havde lavet i anledning af sine 30 år i Zonta. Klubben takkede med en buket. Da Frida Still Virum var syg, viste hendes kollega Stefanie Dyrbye rundt i det store atelier på Akvavitvej 23, hvor der var mulighed for at se adskillige interessante og forskelligartede arbejdsformer og kunstværker.

Mødet fortsatte på Café Klostertorvet med informationer fra alle udvalg og derefter spisning

Nogle stemningsbilleder fra aftenen

 

Afgående bestyrelse pr. 1. juni 2021

 

Klubmøde d. 1. oktober.

Spændende foredrag med Nina Holst Christensen, Justitsministeriet og Kommitteret i EU ret og menneskeret.

Derefter Kunstauktion over 6 flotte donationer: billeder, bronzeskulpturer og skønne smykker. Alle doneret i anledning af Zonta International 100 års jubilæum i 2019. Auktionen indbragte 21.300kr., som går til Stop Børneægteskaber og de lokale Bydelsmødre.

Klubmøde d. 2. september.

Vi synger Septembers himmel er så blå – stående i flot solskin med Limfjorden i baggrunden.

Vi er på besøg på Galleri Blæst – For the Joy of Art, som ejes af vores medlem Christine Stampe Frøsig.

 

Sommermøde d. 2. juni.

Sommerfest på Museum for Papirkunst i Blokhus.

Årets sommerfest startede med en vandretur på stranden i Blokhus efterfulgt af et besøg på Museum for Papirkunst. Vi mødte den internationalt anerkendte psaligraf, Bit Vejle, der viste rundt og fortalte om sine værker. Det var en forrygende oplevelse. Aftenen sluttede af med mad i museumscafeen og handel i Butikken.

Det kan varmt anbefales at besøge dette sted.

 

Medlemsmøderne i april og maj blev aflyst på grund af Covid-19.

 

Medlemsmøde d. 3. marts – Årsmøde.

Medlemsoptagelse af Christina Frøsig Stampe, indehaver af Galleri Blæst, Nibe 0g Jane Skatka, indehaver af Skatka Mode, Åbybro.

Derefter et godt og spændende Årsmøde med status over et begivenhedsrigt jubilæumsår.

Medlemsmøde d. 5. februar.

Efter et kort medlemsmøde i Galleri Jarsbo omgivet af højaktuelle Galschiøts skulpturer, fik vi med museumsinspektør Thea Højvang Rasmussen en interessant rundvisning i Apotekersamlingen i Jens Bangs Stenhus. Aftenen sluttede på SMAEK med dejlig mad og vin.

 

Medlemsmøde d. 9. januar 2020.

Besøg af Anne Rottbøll, der sammen med sin mand ejer Børglum Kloster. Hun fortalte levende om det store arbejde med at forvalte gods, kloster, kirke og jord samtidig med at de hvert år modtager 30.000 turister. Børglum Kloster danner således rammen om så forskellige aktiviteter som bryllupper, foredrag, friluftsteater, koncerter og kunstudstillinger.

D. 13-12-19.

Bydelsmødrene Løvvangen modtager deres uddannelsesbevis, samt en donation på 20.000 kr. fra Aalborg Zontaklub.

 

Julefest d. 3-12-19.

En dejlig aften, der blev indledt med bobler i anledning af et medlems 50 års fødselsdag samt medlemsoptagelse af Lena Thomsen. Resten af aftenen god stemning og snak ved bordene med pakkeleg, dejlig mad og vin.

 

Jubilæumsfest på Svalegården d. 7-11-19 fra kl. 18.30.

En festlig Jubilæumsfest med lækker mad og vine og kaffe med avec og gaver til alle. Undervejs festtaler af vores formand Elsemette Cassøe og af tidligere formand  Elisabeth Svendsen. Flere fællessange og en overraskende optræden af et medlem fra Zonta Silkeborg og af bakkesangerinde Elsebeth fra vores egen klub. I festen deltog 22 ud af  25 medlemmer samt 6 tidligere formænd for Zonta.

Jubilæumsreception på Svalegården d. 7-11-19 kl. 17-18.

20 festklædte Zontians og 6 tidligere Zonta formænd, 3 legatmodtagere og bestyrelsesformand for Gudrun og Palle Mørchs fond var til stede ved receptionen. Festlighederne startede med bobler og snacks og velkomsttale ved formand Elsemette Cassøe.

Derefter var der legatuddeling ved Karin Olsen. Følgende modtog et legat:

Mikaella Ty Ngong, gymnasieelev på Katedralskolen, modtog 4.000 kr. for sin indsats for at få flere kvinder til at uddanne sig inden for naturvidenskab og teknologi.

Dorte Melgaard Kristiansen, ergoterapeut, master i rehabilitering og Ph.D. modtog 8.000 kr. til forskningsprojektet “Livskvalitet og seksualitet hos kvinder med  Lichen Sclerosus”

Anna Christine Schirrer, Ph.D, studerende i kulturel antropologi ved Institute for the Study of Human Rights, Columbia University, New York modtog 10.000 kr. i kategorien: Kvinder, der driver forskning indenfor et område, der er til gavn for kvinder. Anna forsker i international ret og betydningen af FN`s menneskerettighedsarbejde.

Formanden omtalte  derefter donationerne i anledningen af Zonta Internationals 100 års jubilæum:

30.000 kr. til Zonta Internationals projekt “Stop børneægteskaber”

20.000 kr. til Bydelsmødrene i Aalborg. Disse overrækkes ved et lokalt arrangement d. 19-11.

 

Arrangement med forfatteren Sara Omar d. 24-9-19.

En total udsolgt aften med forfatteren Sara Omar i samarbejde med Folkekirkens Hus. Formålet var i anledning af Zonta Internationals 100 års jubilæum at indsamle midler til de to projekter: Bydelsmødre i Aalborg og Stop børneægteskaber. Journalist og forfatter Charlotte Rørth var moderator.

 

Distrikts- og Landsmøde d. 12-9 til d. 15-9-19.

Der deltog 7 friske kvinder fra Aalborg. Her på vej til Rådhuspandekagerne. I alt 200 deltagere fra Island, Norge, Lithauen og Danmark mødtes og arbejdede for Zontas mål.

 

Medlemsmøde d. 4-9-19.

Lise Andersen fortalte om sit arbejde som sundhedsplejerske i Yemen, Thailand og Uganda.

Medlemsoptagelse af Jeanne Strunck.

 

Sommermøde d. 6-6-19.

Medlemsoptagelse af Mette  Villadsen. Tapas og Vin i Gittes Galleri. Foredrag om Street-Art.

                          

 

Besøg i Aalborg Lufthavn d. 4-4-19.

“De gule veste” på et spændende besøg i Aalborg Lufthavn.

 

Medlemsmøde d. 3-1-19.

Optagelse af nyt medlem Henrietta Havkrog.

Årets sidste medlemsmøde – Julemødet

Julemøde hos Agnete med medlemsoptagelse af Gitte Jarsbo og Dorte Holdgaard.

 

Medlemsmøde d. 8-11-2018.

Zonta Aalborg havde besøg af to kvinder, der begge driver spændende virksomheder. Lone Christensen, https://www.aktivguld.com/da, der fortalte om diamanter og sit arbejde som diamanthandler. Birgitte Munch, http://www.birgittemunch.dk, der anvender diamanterne, når hun fremstiller de meget spændende og smukke smykker.

 

Medlemsmøde d. 4. oktober .

Vi havde besøg af Zontians fra naboklubberne Zonta Viborg, Aarhus ll og Silkeborg, som fortalte om deres projekter og arbejdet med at samle penge ind til projekterne. Der er mange spædede muligheder. Vi arbejder videre med at skaffe penge og finde gode formål at støtte.

Vi fejrede også at vores medlem Ulla Kürstein Jensen har været medlem af Zonta i 25 år. Hun fik overrakt et diplom og en buket af vores formand. Tidligere medlem Birthe Brams, der var mentor for Ulla for 25 år siden, var inviteret med og holdt en fin tale for Ulla.

 

Landsmødet i Næstved d. 21-23 september.

Fra Aalborg Zonta Klub var vi en delegation på 6 raske kvinder, som deltog i landsmødet i Karrebæksminde i dagene 21-23 september 2018. Det var et godt og konstruktivt landsmøde, omgivet af en hyggelig fredag aften i private Zonta-hjem, spændende foredrag om Maternity Foundation og en dejlig fest lørdag aften. Stor tak til Næstved Zonta Klub for et godt arrangement.

Og vi havde også god gang i salget af vores nye Zonta-tørklæder.

 

Medlemsmøde d. 6. september.

Zonta Aalborgs første møde efter sommerferien startede med den spændende film om LO´s formand Lizette Risgaard. Vi var så heldige, at HK-Aalborgs formand Mette Lynggaard Pedersen efter filmen ville dele sine lokale erfaringer med arbejdet på topplan i fagbevægelsen. Det var en spændende aften.

 

Medlemsmøde d. 3. maj.

Medlem af vores klub, juridisk direktør i Spar Nord Karin Duerlund, var værtinde for en super interessant og tankevækkende aften i Spar Nords hovedsæde. Niklas Andersen, forretningsudvikler i Spar Nord, tog os med på en fremtidsrejse. Tankevækkende hvor hurtigt tingene udvikler sig. Bliver bankrådgiveren erstattet af en app? Karin fortalte derefter om, hvorfor Spar Nord er lykkedes med at udvikle sig til Danmarks 5. største bank.

 

Medlemsmøde d. 5. april.

Spændende aften med besøg af Borgmester Birgit Hansen, der fortalte om at være kvinde og borgmester- og om hvordan hun ser forskel på mænd og kvinder i politik.

Det var også en aften, hvor vi kunne optage endnu et medlem Anne-Lise Schou.

 

Medlemsmøde d. 1. februar.

Malene Urup, retspræsident for Byretten i Aalborg, fortæller om Retten og arbejdet som leder af denne. Derefter fik vi en rundvisning i Byrettens lokaler.

Aftenen sluttede med spisning og møde på Café Ulla Terkelsen.

 

Medlemsmøde 4.januar.

Den 4. januar 2018 holdt Aalborg Zonta Klub 80 års fødselsdagsfest. Der var gæster fra  naboklubberne Viborg, Århus 1.  og Silkeborg. Vi startede med bobler og snacks, hvorefter Eva Nielsen, som er historiker og tidligere distrikts- og landsformand, nu Esbjerg Zonta Klub, holdt et indlæg om Zontas historie. Tidligere medlem i Aalborg, nu Århus 1., Hanne Friis fortalte om Aalborg Zonta Klubs historie. Efter en dejlig middag blev aftenen afsluttet med et lotteri.

Der var feststemning og højt humør, og det var som altid dejligt med gæster fra andre klubber.

Og så var der også medlemsoptagelse – velkommen til Christina og Kirsten i vores klub.