Pressen

 

Pressemeddelelse d. 25-11-20.

Aalborg Zontaklub donerer 21.300 kr. til Stop Børneægteskaber.

I anledning af, at Zonta International i 2019 fejrede 100 års jubilæum, indsamlede Aalborg Zontaklub gaver fra områdets erhvervsdrivende. Provenuet ved salg af en del af gaverne, Kunst fra Galleri Jarsbo, Aalborg, og smykker fra guldsmed Birgitte Munch, Frederikshavn, bliver nu doneret til Stop Børneægteskaber, som er et projekt, der drives af Zonta International sammen med FN.

Børneægteskaber forringer muligheden for kvinders uddannelse og øger risikoen for vold mod kvinder i familien. Tidlige barnefødsler giver mange unge mødre varige fysiske skader. Det er derfor vigtigt, at antallet af børneægteskaber bliver nedbragt, udtaler Elsemette Cassøe, formand for Aalborg Zontaklub.

Aalborg Zontaklub har også doneret lokalt – til Skovparkkollegiet, Bydelsmødre, Mødrehjælpen mfl.

Zonta er en organisation, der styrker kvinder lokalt, nationalt og internationalt.

Med venlig hilsen

Elsemette Cassøe

Formand Aalborg Zontaklub

 

Pressemeddelelse d. 20-11-19:

Aalborg Zontaklub uddeler legater for 72.000 kr.

Aalborg Zontaklub fejrede d. 7-11 Zontas 100 års jubilæum med en reception på Svalegården i Hasseris. Under receptionen uddelte klubben 22.000 kr. i legater til unge kvindelige forskere, 20.000 kr. i donation til Bydelsmødre i Aalborg området og 30.000 kr. til FN-projektet Stop Børneægteskaber. Pengene har klubben indsamlet i årets løb ved at arrangere foredragsaftener, lotteri og gennem sponsorater fra bl. a. Gudrun og Palle Mørchs Mindefond.

Aalborg Zontaklub har tidligere støttet Bydelsmødrene, Krisecentret, Mødrehjælpen, Skovparkkollegiet mv.

Zonta er en international organisation, der arbejder for at forbedre kvinders vilkår lokalt og internationalt.

Følgende har modtaget legat:

Mikaella Ty Ngong: Legatet er på 4.000 kr. og skal bruges i forbindelse med et naturvidenskabeligt studie. Mikaellea er en meget talentfuld ung kvinde – særligt inden for naturvidenskabelige fag, musik, formidling og elevrådsarbejde. Hun har som medlem af elevrådet vist et stort organisations- og kommunikationstalent. Hun har deltaget som elev i TalentCampDK, og har efterfølgende deltaget i deres aspirantprogram, for selv at kunne undervise unge talentfulde folkeskoleelever i naturvidenskabelige fag. Hun har formidlet videnskaben i det nationale talkshow, Natholdet, i håb om at inspirere andre unge, særligt piger og kvinder til at læse science fag. Ligesom hun har deltaget i den 50. internationale kemiolympiade med en 3. plads. Hun er glad, ambitiøs, arbejdsom og hjælpsom og en god rollemodel for andre unge kvinder.

Dorte Melgaard Kristiansen: Legatet er på 8.000 kr. og skal benyttes til formidling af forskningsresultater fra et projekt om Lichen Sclerosus, en hudlidelse, der primært rammer kvinder.

Ana Kirstine Schirrer: Legatet er på 10.000 kr. og skal bruges til etnografisk feltarbejde blandt kvindelige landerettighedsforkæmpere i det Guyanesiske landområde Mabaruma. Anna vil efterfølgende præsentere resultaterne på internationale og nationale konferencer samt i regerings – og NGO regi. Håbet er at undersøgelsen kan bidrage til at øge kvinders muligheder for at eje og dyrke land og dermed sikre kvinders ret til at udvikle og udnytte egne kompetencer i jordbrug i en kontekst, hvor mandlige forsørgere i stigende grad forlader landområderne i Guyana til fordel for at søge arbejde i den voksende olieindustri i hovedstaden Georgetown.

Formand for Aalborg Zontaklub Elsemette Cassøe.

aalborgzonta@gmail.com

www.aalborg.zonta.dk

 

Pressemeddelelse i anledning af Zonta Internationals 100 års jubilæum og aktiviteter i Aalborg Zonta Klub:

Zonta Pressemeddelelse – Almen 24.03.2019

 

Pressemeddelelse vedr. donation til Skovparkkollegiet:

Presse og donation 50.000 til Skovparkkollegiet marts 2019

Nyheder

15. april 2024

Zonta Danmarks Håndværkerlegat

Zonta Danmarks Håndværkerlegat er åbent for ansøgninger Frist:17. maj 2024    Zonta Danmarks legat til kvinder i håndværkeruddannelse Zonta Danmark uddeler årligt et legat på 10.000 kr. til kvinder på […]

Læs mere 23. marts 2024

Women in Business Scholarship kan nu søges

Zonta Danmark indkalder hermed ansøgere til dette distriktslegat, der udbydes i Zonta Distrikt 13, der omfatter Danmark, Norge, Island og Litauen. Målgruppen er kvindelige business-studerende mellem 2.-5 år på studiet. […]

Læs mere 5. februar 2024

Arrangement 8. marts

Den 8. marts 2024 markerer Aalborg Zontaklub Kvindernes Internationale Dag. Historiefortælling og musik på Kvindernes Internationale Dag. Det sker i Folkekirkens Hus med en foredrags- og musikaften, hvor forfatter og […]

Læs mere SE NYHEDER

Kalender

Arrangement 8. marts

Den 8. marts 2024 markerer Aalborg Zontaklub Kvindernes Internationale Dag. Historiefortælling og musik på Kvindernes Internationale Dag. Det sker i Folkekirkens Hus med en foredrags- og musikaften, hvor forfatter og […]

Læs mere 4. januar 2024

Klubmøde 6. februar

Klubmøde Besøg hos Advokat Helle Birgitte

Læs mere

Klubmøde

Klubmøde 9. Januar Strategidiskussion Fordrag ved Inge Pedersen, Min mor var tyskertøs

Læs mere SE ARRANGEMENTER
Copyright © 2023, Zonta International - District 13.